om mig

Helena N Olofsson – din kulturvandrande guide

helena

 BAKGRUND

Jag är född och uppvuxen på gården och bor här sedan 2000. 

Närheten till djur och mark betyder mycket för mig.

 

År 2000 tog jag över föräldragården och driver sedan dess lantbruk med odling och djur. Några år efter starten gick jag över till helt ekologiskt jordbruk.

Jag har alltid haft ett historiskt intresse men ser nu naturen omkring mig med nya ögon. Det finns så mycket att upptäcka!

Möjligheten att se och förstå hur tidigare generationer strävat för sitt uppehälle tror jag är viktig för oss i vårt moderna och stressade samhälle. Naturen är vår viktigaste tillgång! Ytterst handlar det om att visa respekt och hänsyn för både tidigare och kommande generationer.

FÖRENINGSUPPDRAG

Jag har varit engagerad i den lokala LRF-avdelningen genom olika styrelseuppdrag och som ordförande sedan 2019. 

Byaföreningen i Önneköp ligger mig också varmt om hjärtat, där jag ingår i styrelsen. Vid mitt 10-årsjubileum blev jag högtidligt utsedd till Republiken Önneköps ”Stengäresminister”! Här driver vi olika projekt för att öka intresse och kunskap om vår bygd. 

 FRITIDSINTNTRESSE

Min f.d. man Håkan och jag har under många år även varit engagerade i Americars, en förening för USA-bilsentusiaster. Vi har varit ute på många äventyr med familjen i vår Cadillac och hoppas kunna fortsätta med det även framöver. Roligt att hela familjen har kunnat dela detta intresse och ett fantastiskt sätt att möta vänner; gamla som nya. 

 

utbildning

På 90-talet utbildade jag mig till florist på Ingvar Strandhs Blomsterskola i Oxie.

Efter åtta år i branschen fick lusten och nyfikenheten att prova något nytt mig att söka till Österlens Folkhögskola. Där gick jag en tvåårig estetisk utbildning inom måleri, keramik och fotografi.

Efter studierna har jag fortsatt jag att måla i olja. Några av mina målningar finns att se här på hemsidan.

Fotografikunskaperna har jag haft nytta av på flera vis, privat men även till olika projekt, t ex denna hemsida. 

Under åren har jag fortbildat mig inom kulturgeografi där man lär sig läsa av landskapet omkring sig.  Sedan 2020 är jag certifierad naturguide och vidareutbildade mig även inom entreprenör/ekoturism. 

 

Brännerista Bengta
traktor
keramik_konst